Exact 1 jaar verder

Vandaag, 1 jaar geleden, werden we ’s morgens wakker en waren we ons er niet van bewust dat in de loop van die volgende 24 uur onze levens zo compleet van koers zouden veranderen.

Dat ik van doodnormale mama naar een super-bestand tegen krokodillen-nooit meer slaap nodig- extreem sterke specialneedsmama zou moeten upgraden.

Ik heb de laatste weken ontzettend veel last gehad van mijn angststoornis. Jup, ook specialneeds mama’s die mega sterk lijken hebben angsten. Ik heb het onrealistische gevoel dat er weer iets op til is. Ik zag er zo tegen op dat het -vandaag- zou worden, want wat zou er gebeuren?

Maar vandaag is gewoon net een dag als alle andere dagen. Ik laat me niet meer gek maken door mijn angsten. Niet vandaag!

Eigenlijk toch zot hoeveel een mens op één jaar kan meemaken, en hoe flexibel we wel niet zijn. En daar put ik onder andere mijn (super) krachten uit.

Mijn super powers haal ik vooral uit Zedje. Dat manneke heeft echt doorzettingsvermogen, is zo goed als altijd goed gezind en kijkt mij altijd aan met een verliefde blik alsof ik het mooiste meisje ter wereld ben…(hoe ik er ook uit zie).

Zedje zijn lijfje heeft het de laatste weken moeilijker. Meer spanning in de ledematen, minder spanning in zijn torso. Maar onze klein held blijft dapper en vooral met de glimlach verder doen en oefenen.

Hij wil vooruit, vooruit zoals zijn grote broers, wil alles doen en kunnen wat zij doen. Dat geeft hem een grote drive… zijn broers.

Met de feestdagen in zicht, moet ik erg terug denken naar vorig jaar. De hele familie nog onder de indruk van wat ons overkomen was. Van een kerstsfeer was er niet bepaald sprake… En nu, nu gaat het anders zijn. Dit jaar gaan we kerstmis terug vieren. Gaan we blij zijn dat we elkaar hebben, en vieren dat zedje zo een sterk mannetje is!

Terugkijkend op het afgelopen jaar… goh, we hebben het overleefd. Hoe? Geen idee.

En wat onze alternatieve toekomst ons nog gaat brengen? Ook geen idee, alleen weet ik dat we zedje ook dit jaar met de volle 100% gaan steunen en helpen en omringen met liefde.

Graag wilden wij iedereen ook bedanken die ons in dit eerste moeilijke jaar gevolgd hebben en ons gesteund hebben. Echt een oprechte merci! En vooral blijven doen…

Fijne feesten & Lieve groetjes,

Team Zed

Gepubliceerd door

col4aeentje

Ik ben mama van 3 prachtige zoontjes, hun namen zijn Nio, Dax en Zed. Zed heeft een genetische afwijking, Col4a1. Deze blog gaat hierover en hoe we hier met omgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s