Zijn eerste sonde.

Er was al een paar dagen sprake van. Gisteren kwam de diëtiste langs, om zijn intake van calorieën te berekenen. Zijn vochtinname konden we zelf makkelijk volgen en daar moest hij minimum 750 op halen… wat op al deze tijd nog niet gelukt is, daarom kreeg hij het infuus over de nacht.

Maar gisteren rees dus de vraag, hoeveel calorieën krijgt hij binnen en is dit genoeg?

Vandaag kwam de arts met het resultaat. Zed zou minimum 880 kcal moeten binnen krijgen, en hij zit gemiddeld rond de 600.

De arts stelde voor om deze avond een maagsonde (via neusje) te steken en zo zijn pap (kcal + vocht) in hem te krijgen. Op een rustig tempo over heel de nacht.

Ze vertelde ook dat ze met onze neuroloog uit het UZA ging contact opnemen, om onze afspraak van volgende week te vervroegen.

Na wat heen en weer gemail, werd er besloten dat wij hier in lier tot en met donderdag blijven en dan donderdag middag naar UZA vertrekken en daar opgenomen worden. Zedje zal donderdag een drukke dag hebben aangezien ze hem bij een paar artsen willen zien en ook terug een EEG willen doen. Zij gaan ook beslissen om de sondevoeding verder te zetten via maagsonde of via een pegsonde (rechtreeks in de buik).

Rond 20 uur kwamen de verpleegsters binnen, het was tijd om de neussonde te steken. Ik moest mee zijn handje en lijfje in bedwang houden.

Zedje was zo aan het krijsen, hij probeerde mij te zoeken en als hij mij vond keek hij me echt aan met zo een blik die door merg en ziel ging. Help mij dan toch mama.

Toen de maagsonde eindelijk zat en ik hem mocht troosten, begonnen mijn tranen te lopen. Eerst zachte snikjes, om daarna volop door te huilen. Opeens voelde ik de hele afgelopen week op mijn schouders drukken, en dat moest er ff uit.

Zedje zelf voelde zich na een half uurtje weer al zichzelf.

Om 21u is zijn voeding gestart….

zijn eerste sondevoeding…

je kan niet geloven hoe onwezenlijk dat klinkt als je bedenkt dat iets meer als een week geleden hij nog de oren van ons hoofd at. Zo onwezenlijk.

Nogmaals bedankt voor jullie steun en lieve berichtjes! 💚❤️💚

Ik probeer te updaten als we donderdag in het UZA geïnstalleerd zijn.

Team Zed

💚💚💚

Gepubliceerd door

col4aeentje

Ik ben mama van 3 prachtige zoontjes, hun namen zijn Nio, Dax en Zed. Zed heeft een genetische afwijking, Col4a1. Deze blog gaat hierover en hoe we hier met omgaan.

4 gedachten over “Zijn eerste sonde.”

  1. Hey vicky en partner …..ik volg jullie en zedje op de voet ….ik leef zo met jullie mee …hopelijk kunne ze hem goed helpen …..laat jij u tranen ook maar is vloeien ….das niks abnormaal. …als ik met iets kan helpen laat je maar een seintje. …dikke knuffel voor Iedereen grtjes diane x

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s